Ma fokhagymakremlevest keszitettem , a parom egyik nagy kedvence . Nagyon egyszeru az elkeszitese es rendkivul izletes.
- eloszoris megtisztittunk 2 gerezd fokhagymat es aprora vagjuk vagy akar atnyomjuk fokhagyma nyomon.
- bo olajban megpiritjuk, majd hozzaadunk 2 kanal lisztet es egy nagy kanal apritott petrezselyemzoldet, ezt jol megpiritjuk majd felontjuk masfel liter huslevessel ( en 3 marha kockabol szoktam kesziteni)
- amig felfo addig simmara keverek 4 deci tejet 3 deci tejfollel ( a sotetkek dobozos Danone -t szoktam hasznalni mert attol igazi simma, selymes lesz a leves ) es hozzaadom a leveshez folytonos kavargatas mellett.
- ha felfott kesz is a leves , minden tanyer levesbe bosegesen reszelek sajtot ( ne fustoltet) es kis kocka piritossal talalalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése